10 טיפים להכנה לראיון עבודה
גם אם אתה כבר מנוסה, גם אם נראה כי הראיון הזה הוא בדיוק כמו ראיון קודם, גם אם הצלחת כבר בראיונות דומים בעבר:
◦ אין ראיון אחד דומה למשנהו!
◦ אין מראיין זהה לקודמו!
◦ אין משרה זהה לאחרת!
◦ אין ארגון ותרבות ארגונית זהים לאחרים!
בהתאם – אנחנו ממליצים להתכונן לקראת כל ראיון עבודה מחדש.
על מה צריכה לענות ההכנה:
1. הכרות עם הארגון / החברה המגייסת
חשוב ללמוד על החברה – תחומי העיסוק, בעלי תפקידים, היסטוריה, מאפייני השוק בו פועלת החברה, מאפייני בולטים בתרבות הארגונית. הפגנת בקיאות בהתאם לנושאים שעולים בראיון מראה על רצינות ועל התעניינות (ומי לא אוהב שמתעניינים בו…)
2. הכרות עם המשרה אליה אתה מנסה להתקבל
מקומה של המשרה בהיררכיה הארגונית, משרות דומות בארגונים אחרים – האם יש הבדל ומהו, מה ציפיות המראיינים מהמשרה. כך תוכל להתאים ולמקד את תשובותיך בהתאם לצרכי המשרה.
3. מה המראיין מחפש
מועמדים רבים מניחים כי הוכחה של יכולת וניסיון מקצועי הם הקריטריונים הכמעט בלעדיים לקבלה / אי-קבלה של המשרה.
חשוב לזכור – קריטריונים אלה חשובים כמובן, אבל מעסיקים שמים דגש יותר ויותר על יכולות בין אישיות מגוונות, שמאפשרות השתלבות בארגון ובתרבות הארגונית שלו: תקשורת בין אישית טובה, מוטיבציה, יכולת התמודדות עם שינויים, יכולת לקבל סמכות, יכולת התמודדות עם תסכול ו/או קונפליקטים ועוד. חשוב לדעת להציג גם מאפיינים אישיים אלה.
4. התייחסות חיובית לחברה המגייסת
גם אם אתה מכיר אינפורמציות לא מחמיאות על כישלונות / התנהלות לא מוצלחת של החברה המגייסת – לא זו הדרך להראות בקיאות ו/או מקצועיות.
5. תקשורת לפני הראיון
מהטלפון הראשון לחברה המגייסת, מהדיבור הראשון עם המזכירה – אתה נמצא ב"ראיון עבודה".
כשאתה מחכה מחוץ לחדר הראיון – אתה נמצא "בראיון עבודה". מראיינים שונים משתמשים באמצעים שונים לבחון את התנהגותך בזמן אמת ומקשיבים לאנשים שונים בארגון בדרך לקבלת החלטה. חשוב להתנהל בהתאם.
6. תקשורת בזמן הראיון
שמור על כבודו של המראיין ושל החברה המגייסת.
יש מראיינים נוקשים, מעוררי התנגדות אחרים נחמדים ושובי לב – בשני המקרים גם יחד – היכולת שלך
להביא נוכחות מקצועית – חיונית ביותר.
להקשיב ולשתף פעולה עם המראיין גם אם הוא מעורר התנגדות, ולא להיגרר לויכוח או הערות המבטאות תסכול.
לשתף פעולה עם מראיין חביב ושובה לב – אך לא להיגרר למסירת אינפורמציה שאין ברצונך למסור בשלב זה.
7. למה עזבת את מקום העבודה הקודם
זו שאלה שנתפסת כקשה להתמודדות – איכשהו מה שלא תענה עלול להישמע רע. עזבת כי אתה מחפש קידום –תיתפס כלא יציב, לא הסתדרת עם הבוס שהיה אימתני – אתה מאשים אחרים ולא לוקח אחריות.
אנחנו ממליצים להכין תשובה טובה מראש! לענות את האמת אבל לא חייבים את כל האמת. לענות בצורה עניינית – לקחת אחריות ולא להאשים את הסביבה ולהדגיש תמיד את המרכיבים החיוביים שבעזיבה (הרצון להתקדם, הרצון להכיר אפשרויות אחרות, הרצון לעבוד בסביבה שתאפשר ביטוי יכולות בצורה טובה יותר וכד')
8. מה התכונות החלשות שלך
מרואיינים רבים חוששים משאלה זו ונעזרים בכמה תשובות מוכרות (מדי) "אני פרפקציוניסט" וכד'. מומלץ להתכונן לקראת שאלה זו, לבחור ולהתאמן על תשובה אמיתית שהשפעתה על המשרה המיועדת מצומצמת או כזו שאתה יכול מיד להסביר איך התמודדת איתה בעבר.
למשל אתה איטי – לומר שלעיתים יש לך תגובות איטיות ולכן אתה מייצר מסגרת עבודה שתחייב עמידה בלוח זמנים בעזרת עוגנים מחייבים כמו מחויבות לקולגה, השקעה של זמן נוסף "על חשבונך" וכד'
9. גמישות
התכוננת, הכנת תשובות נפלאות לכל השאלות הקשות והקלות…. הכל נראה לך מאורגן להפליא…
אבל המראיין החליט לבחור בשיטת ראיון שונה (מזמין אותך לסיור במפעל ומשוחח איתך תוך כדי, מפגיש אותך עם קולגות, או כל שיטת ראיון יצירתית) – מה עושים?
חשוב לזכור – ההכנה שעשית – תשרת אותך גם כאן. היכולת שלך להצטרף אל המראיין, לשתף איתו פעולה ולהציג את עצמך בצורה מקצועית מבוססת על הביטחון הנבנה בעזרת ההכנה שעשית.
10. ואולי הכי חשוב
קח לעצמך שעה, ערב לפני הראיון – מקד לעצמך את מקורות הכוח שלך , ענה לעצמך על מספר שאלות שיתנו תמונה ברורה לשאלה – למה כדאי להם לבחור דווקא בך – מה הערך המוסף שאתה (עם ניסיונך, אישיותך, יכולותיך) יכול להביא לחברה המגייסת.
הגדר לעצמך בצורה בהירה מה חשוב לך שהמראיין ידע עליך בתום הראיון.
ב ה צ ל ח ה !
בכל שאלה או פרטים נוספים – צרו קשר